De 5 Tibetanen – Laat je energie stromen ook tijdens de overgang

Laat je vermoeidheid verdwijnen op elk gewenst moment van de dag

Klinkt dit ook voor jou als muziek in jouw oren? Lees dan mijn blog en doe mee met de oefeningen in het YouTube-filmpje!

Belangrijke weetjes over de 5 Tibetanen / Fontein der Jeugd

De 5 Tibetanen vormen de basis voor een dagelijks oefenschema voor thuis. Je kunt het in 15 tot 20 minuten doen en als je het consequent doet, kun je een enorm effect ervaren!

Dit zijn niet zomaar even wat oefeningen die je kunt doen, maar een leuk projectje waarvan het effect veel groter is dan alleen fitter en soepeler te worden.

Oefeningen thuis doen is vaak lastig omdat het zelfdiscipline vraagt. Lees daarom onderstaande tekst, zodat je een extra motivatie vindt om vol te houden.

Tijdens een 1op1 coaching-traject met mij is deze reeks één van de mogelijke beweegvormen. Als je tijdens de coaching hiervoor kiest, dan zullen wij de veranderingen, die je opmerkt, zoals b.v. jouw buikomvang, hartslag in rust en jouw energieniveau bijhouden en bespreken.

De 5 Tibetanen, het verhaal over de eeuwige jeugd

Peter Kelder heeft in 1985 in zijn boek Fontein der Jeugd voor het eerst de 5 Tibetanen opgeschreven. Al duizenden jaren zijn deze oefeningen van mond tot mond binnen de klooster in India doorgegeven.

Peter Kelder ontmoette in een park een oude man waar hij mee in gesprek raakte. Na een tijdje vertelde de man hem dat hij een gepensioneerde Kolonel was. Hij was een aantal jaren in India gestationeerd geweest en had daar via contact met de inheemse mensen gehoord van het geheim van de eeuwige jeugd. Hij besloot om naar India te reizen en op zoek te gaan naar de plek waar dit geheim te vinden is. Hij vroeg of Peter Kelder met hem mee wilde gaan. Na lang nadenken besloot Peter Kelder om niet mee te gaan. Hij had later spijt van deze beslissing maar de jaren vergingen en de gedachte aan de kolonel liet hem niet los. 

Zijn leven met alle beslommeringen ging verder. Opeens stond er jaren later een man aan zijn deur; recht, energiek en zelfs niet meer grijs maar met donker haar. Na enkele ogenblikken herkende Peter Kelder de Kolonel. Er ontstond een vriendschap tussen deze twee mannen en de Kolonel vertelde en leerde Peter de5 riten en wat hij in de jaren in India had geleerd en meegemaakt. Het was haast ongelofelijk de Kolonel was jong en krachtig geworden leek op zijn minst 15 jaar jonger geworden. Ook Peter Kelder raakte in de ban van deze riten en omdat hij het effect aan zijn eigen lijf ook ervoer ontstond in hem de wens, om dit geheim te delen met de mensen om hem heen. 

Ze begonnen les te geven in de 5 riten, het geheim van de eeuwige jeugd. Een leerling uit de groep, die volgens de strenge regels van de Kolonel was samen gesteld, (niet meer dan 15 deelnemers en in verschillende leeftijdsgroepen, allemaal ouder dan 35, dwars door het sociale en intellectuele milieu heen van arbeiders naar academici) vroeg naar de leeftijd van de Kolonel. Hij gaf aan te antwoorden op deze vraag als de leerlingen de riten 10 weken hadden uitgevoerd, zodat ze al voelden welke kracht in deze oefeningen zat en hem  daardoor zijn leeftijd zouden geloven. Hij vertelde dat hij op zijn volgende verjaardag 73 zou worden. 

Na 2 weken en soms al na 2 dagen de riten zorgvuldig uit te voeren merk je al verschil en na ongeveer twee jaar zijn de effecten verbazingwekkend. 

Net een sprookje toch? 

Probeer het zelf uit. 

Doe de oefeningen elke dag , het liefst in de ochtend om zo de dag energiek te starten, maar het kan natuurlijk ook in de avond of als je in de namiddag een dipje hebt. 

Jouw vermoeidheid verdwijnt als sneeuw voor de zon!

Wat gebeurt er tijdens de oefeningen?

De 5 Tibetanen hebben directe invloed op de werking van de zeven chakra’s. Chakra’s kun je zien als energiecentra die om hun eigen as rondtollen en die verbonden zijn met de hormoonproducerende klieren. Naar verluidt gaan de chakra’s trager draaien naarmate we ouder worden. Door het uitvoeren van de 5 Tibetanen verhoog je onder andere de draaisnelheid van de chakra’s, waardoor je jezelf verjongt.

Tijdens de beoefening versterk je niet alleen de diverse spiergroepen, je stimuleert ook het zenuwstelsel, de klieren en de organen. Blokkades worden opgeheven, het zelf genezend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd en de energie kan weer vrij doorstromen. Het effect is snel merkbaar, want al na weinig oefening zal je ervaren dat de uitvoering van de Tibetanen steeds lichter wordt.

Het einddoel van de 5 Tibetanen

Uiteindelijk is het de bedoeling dat je de 5 Tibetanen elk 21 keer achter elkaar uitvoert. 

In het begin is dit waarschijnlijk te zwaar. Luister goed naar je lichaam en doe wat kan en laat wat niet kan. Forceer jezelf nooit, bouw het aantal oefensessies geleidelijk op.

Begin bijvoorbeeld met dagelijks elke oefening 3 keer te doen. Na 1 week ga je door met 5 keer. Na 2 weken 7 keer. Zo bouw je het aantal in kleine stapjes op tot je de 21 keer makkelijk aankunt. Meer is echt niet nodig, want met 21 keer heb je het gewenste energetische effect bereikt. 

Bij dit bericht hoort een YouTube-film waarin ik wat aanpassingen geef, zodat je niet alleen de aantallen maar ook de oefeningen langzaam kunt opbouwen en tussendoor korte ontspan-oefeningen kunt doen.

Veel succes ermee en op naar de eeuwige jeugd!